Blanco Sol/Cala Vadella/Ibiza

Blanco Sol/Cala Vadella/Ibiza

IMG-20160728-WA0015 Wat is er te doen en te beleven bij het appartementencomplex Blanco Sol bij Cala Vadella aan de westkust van Ibiza?

Op het terrein zijn twee mooie zwembaden met veel ligstoelen rondom. Er staan parasols, zodat er ook schaduw is, voor wie niet in de zon wil zitten. Het zwembad aan de voorkant bij het terras is wat drukker dan aan de achterkant. Het zwembad aan de achterkant ligt mooi in het groen en heeft een prachtig uitzicht op de heuvels rondom. In de verte is de zee zichtbaar. Beide zwembaden hebben een afgesloten ondiep gedeelte en een dieper, schuin aflopend gedeelte van ongeveer 4 bij 15 meter groot.

Op het terrein is een kleine supermarkt, handig om water te kopen of ’s morgens warm brood. Op 5 minuten lopen ligt een grotere supermarkt, die een breder assortiment heeft en ook wat goedkoper is dan de supermarkt bij Blanco Sol.

Op het terras van Blanco Sol kun je ’s middags en ’s avonds een hapje eten. Je kunt kiezen van de kaart en daarnaast kun je ook pizza bestellen. Naast de eerder beschreven supermarkt buiten het terrein van Blanco Sol, is een Bistro: CAN PA, waar het heerlijk eten is. Je kunt hier binnen of buiten zitten, de bediening is erg vriendelijk en kan uitstekend engels.

Eind juli/augustus gaat om 21.00 uur de zon onder. Op 5 minuten lopen, links de hoofdingang uit en lopen tot de laatste huizen, is dit prachtig te zien door de bossages.

Op een half uur lopen ligt het zandstrandje Cala Vadella. De weg erheen is aardig steil en loopt gedeeltelijk over de autoweg. Raadzaam is om stevige schoenen aan te doen en slippers mee te nemen voor het strand. Onderweg kom je mooie uitzichtpunten tegen over de baai van Cala Vadella en over de Middellandse Zee. Op Cala Vadella zijn een aantal restaurantjes waar je gezellig kunt eten.

Met de taxi kun je vanaf Blanco Sol goed naar bijvoorbeeld Cala Tarida, ten noorden van Blanco Sol/Cala Vadella. De rit gaat over steile wegen en duurt ongeveer 15 minuten. Kosten ongeveer €11,- Het zandstrandje is te bereiken via een steile trap. Hier vind je ook de hippe bar “Cotton Beach Club”, waar je, ook zonder een drankje te doen even naar boven kunt lopen en kunt genieten van het prachtige uitzicht.

Je kunt ook met de taxi naar Cala d’Hort, dat ten zuiden ligt van Blanco Sol/Cala Vadella. Ook deze weg gaat steil op en neer. De rit duurt ongeveer 20 minuten en kost ongeveer €16,- Hier vind je een smal kiezel/zandstrandje met uitzicht op het “magische” eiland Es Vedra. Kom je er ’s middags aan, dan is het raadzaam om gelijk te reserveren als je ’s avonds wat wil eten in restaurant El Carmen, dat prachtig boven het strand ligt. Hier heb je een prachtig uitzicht op Es Vedra. De zon verdwijnt hier rond 20.45 uur achter de heuvels. Wil je daarna met de taxi terug, dan is het raadzaam om een taxi te laten bellen door het restaurant (er wordt €20,- borg gevraagd), maar dat scheelt je misschien uren wachten.

Met bus 26 kun je bijvoorbeeld een dag naar Eivissa/Ibiza stad. Achter het appartementencomplex van Blanco Sol ligt de bushalte. Deze lijn heeft de beginhalte bij het strand van Cala Vadella en rijdt 4x per dag op en neer. Op www.ibizabus.com vind je veel informatie over buslijnen en tijden. In Eivissa is genoeg te beleven. Let op, op zondag zijn niet alle winkels open. De reistijd is drie kwartier en een kaartje kost  €2,90 en kun je in de bus kopen.

Telefoon RADIO TAXI:
971 800 080
971 398 483
971 343 764

Bekijk het fotoalbum of het filmpje dat ik heb samengesteld bij deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.