Februari 2022

Februari 2022

In de eerste week van februari was bijna alles weer mogelijk  🦋
Nadat we vorige week weer konden badmintonnen, konden we afgelopen week elkaar ook weer ontmoeten op de schaakclub. Het was fijn elkaar weer te zien na drie maanden. Op de dag dat dit weer mogelijk was, kreeg ik ook mijn schaakprijs toegestuurd door de KNSB. Ik ben er erg blij mee.
Vorig weekend een rondje gewandeld in Ypenburg met jongste dochter. Bijzonder dat ze nu woont op de plek waar van 1936 tot 1991 een landingsbaan was van vliegveld Ypenburg. Nu zijn er mooie wandelpaden en speelplekken aangelegd en rijdt lijn 19 er naar Delft.

Dinsdag was het tijd om het husselen bij de badmintonclub weer te organiseren. Er was een mooie opkomst van 30 leden en zoals ik her en der hoorde vond iedereen het weer een leuke activiteit.

De tweede week was afwisselend 🦋
Maandag ging ik naar Delft voor mijn oppasdagje. Het was gelukkig droog weer, maar wel heel koud, ondanks de zon die volop scheen. Kleinzoon nam een leuke tekening mee uit school, geverfd naar aanleiding van het boek “Kikker in de kou” van Max Velthuijs.
Dinsdag stopte ik eerder met badminton, om op tijd bij het uitzichtpunt op de Polderbaan te zijn, om de Airbus te zien landen waar jongste dochter in zat. Helaas klopte onze informatie niet, dat dit de enige baan is, waar dit vliegtuig kan landen. We zagen trouwens helemaal geen vliegtuigen landen, dus toen zijn we maar naar Schiphol gereden.

Donderdagavond heb ik meegedaan en foto’s gemaakt bij het afsluitende toernooitje van de actie “Probeerbadminton”, dat een van onze leden had georganiseerd. BC Orbiton heeft een tiental nieuwe leden overgehouden aan deze actie, een prachtig resultaat.
Vrijdag weer naar Delft geweest, maar nu met het OV, waar ik museum Prinsenhof bezocht met de presentatie “Historische vrouwen”. Hierin zijn de portretten en originele brieven te zien van vrouwen rondom Willem van Oranje. Daarnaast zijn in video’s verhalen van vrouwen uit Delft van nu te horen. Mooi om dat naast elkaar te zien.
Na het museumbezoek voor het eerst weer buiten geluncht, op de Markt, en daarna nog even wat rondgelopen door de gezellige straatjes.

Het was een fijne week, waar we vrijdagavond alsnog in een lockdown terecht kwamen. Nu niet in verband met Corona, maar door storm Eunice.
Zo gebeurde het dat ik vrijdagavond niet naar de sporthal ging om foto’s te maken, maar vast aan het werk ging voor de bestuursvergadering van komende maandag.
Maandag ben ik met het OV naar Scheveningen gegaan, om te lunchen in het Kurhaus met twee oud-collega’s. Na afloop zijn we de Pier nog even op geweest, waar we amper konden blijven staan door de harde wind. Op het strand werd hard gewerkt met graafmachines om een zandwal te maken, ter bescherming van de strandtenten.

Dinsdagavond een leuke partij gespeeld op de schaakclub. Mijn klok stond na afloop precies op 30 minuten, wat betekent dat ik een uur over mijn zetten heb gedaan. Mijn tegenstander deed zijn zetten een stuk sneller. Soms zó snel, dat ik niet door had dat hij al had gezet, omdat ik mijn zet nog aan het opschrijven was.
Van de week “Het Verbond van Vijf” van Yvo Kühling uitgelezen. Het boek gaat over de vijf permanente leden van de Veiligheidsraad die onder druk worden gezet door een anonieme terreurcel. Het boek speelt zich af op verschillende plekken in de wereld. Leuk dat het verhaal begint en eindigt in Delft.

Het was een drukke online week, waarin de corona perikelen voorbij lijken te zijn, maar waarin we werden opgeschrikt door de gebeurtenissen in Oekraïne.
Een week waarin ik veel achter mijn laptop heb gedaan voor de badminton- en schaakclub en contact had met ex-collega’s van de Margriet over de schaaklessen die na de voorjaarsvakantie weer herstart kunnen worden.
Leuk om te zien dat mijn pr stukje is geplaatst in Het Krantje, dat is namelijk niet vanzelfsprekend. Heb ik mijn werk niet voor niets gedaan.

Maandag was het weer oppasdag en dit keer gingen we samen naar Delft. Kleinzoon had vrij in verband met een studiedag en daarom gingen we gezellig naar Monkey Town, waar de kinderen zich prima hebben vermaakt met voetballen, klimmen, glijden, fietsen en bouwen.
Heerlijk dat het van de week rustig weer was. Zo kon ik weer eens in de tuin aan de gang gaan. Eindelijk het kunst kerstgroen opgeruimd, wat gesnoeid en het een en ander opgeruimd. De krokussen, narcissen en tulpen komen al tevoorschijn, de lente komt er aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.