Happy Postcrossing!

Happy Postcrossing!

_DSC0032 Sinds september 2013 doe ik aan Postcrossing, een leuke hobby als je het leuk vindt om kaarten te versturen en te ontvangen.

Wat is Postcrossing?
Postcrossing is een internationaal briefkaart-uitwisselingsproject. Het werd op 13 juli 2005 opgezet door de uit Portugal afkomstige Paulo Magalhães. Postcrossing is uitgegroeid tot een uitwisselingsproject met ruim 612.000 gebruikers uit 211 verschillende landen. Hoe werkt het?
Nadat je op de website van Postcrossing een account hebt aangemaakt, kun je als deelnemer een adres aanvragen waarnaartoe je een ansichtkaart moet sturen. Bij het aanvragen van een adres krijg je ook een Postcard ID te zien. Dit is een code bestaande uit twee letters (de landcode, in het geval van bijvoorbeeld Nederland dus NL) en enkele cijfers. Deze code moet je op de kaart schrijven, zodat de ontvanger de kaart kan registreren. Wanneer een kaart is geregistreerd, krijgt een andere persoon het adres van de verzender, waardoor elke deelnemer één kaart krijgt voor elke kaart die hij verstuurt.

Inmiddels heb ik 100 kaarten verstuurd en heb ik er 100 ontvangen, deze kaarten zie je op bijgaande foto. De bloemenkaart heb ik verstuurd naar Sheila uit de Verenigde Staten en toevallig kwam mijn 100e kaart ook uit de VS, van Ketzia uit New York. Ik heb onder andere al kaarten verstuurd naar Belarus, China, Duitsland en Rusland en ontvangen uit onder andere Canada, Finland, Mexico en Taiwan. Mijn mooiste kaart ontving ik twee jaar geleden uit Australië, waarop de afzender leuke tekeningetjes had gemaakt. Het leuke is ook dat je alle kaarten op je account kunt bekijken en de mooiste kaarten die je hebt ontvangen kunt aanvinken. De ontvanger van jouw kaart kan jouw kaart ook aanvinken als “favoriet”, altijd leuk om te zien dat je een goede keus hebt gemaakt.

Veel deelnemers schrijven op hun profiel welke kaarten ze leuk vinden om te ontvangen. Inmiddels heb ik een heleboel ongeschreven kaarten (her en der gekregen en verzameld), waaruit ik kan kiezen om te versturen.
Allerlei mensen doen mee aan Postcrossing. Mannen, vrouwen, studenten, gepensioneerden, mensen die nét zijn begonnen met Postcrossing, maar ook die al heel veel hebben geschreven (sommigen meer dan 1000 kaarten!).

Postcrossing blijft zo leuk, omdat je steeds kleine “geluksmomentjes” hebt:
– Je ontvangt een kaart, die iemand speciaal voor jou heeft uitgezocht.
– Je schrijft/maakt iets leuks voor een ander.
– Als jouw kaart ontvangen is, ontvang je vaak een persoonlijk berichtje via je mailadres dat je kaart is ontvangen en geregistreerd.

Ik ga óp naar de 150 kaarten. De eerstvolgende kaart, is er een naar Sabine, van 29 jaar in Duitsland. Het maakt voor haar niet uit wat voor een kaart ik stuur. Ze vindt het leuk als ik iets schrijf over mijn land of de plaats waar ik woon. Dat gaat wel lukken, ik ga er weer iets moois van maken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.