“Heerlijk avondje”

“Heerlijk avondje”

sint-3 “Zie de maan schijnt door de bomen.
Makkers, staakt uw wild geraas.
Het heerlijk avondje is gekomen,
’t avondje van Sinterklaas.

Vol verwachting klopt ons hart.
’t Grote feest gaat weer van start.
Vol verwachting klopt ons hart.
’t grote feest gaat weer van start”.

Bij ons zondag 4 december geen groot feest, maar wel een gezellige middag met spelen van “het dobbelspel” en lekker snoepen en eten.

Sinds vorig jaar spelen we “het dobbelspel”, waarvoor we dit jaar allemaal drie cadeautjes van €7,50 moesten kopen. Een van de cadeautjes moest een “eet-cadeautje” zijn. Dat mocht van alles zijn, als het maar met eten (of snoepen) te maken had.

Terwijl we bezig waren met de voorbereidingen, zagen we de overburen, druk in de weer met “de zakken”. Terwijl hun kinderen binnen aan het spelen waren, bracht moeder de zakken naar de auto, die voor het huis stond. Váder ging een paar uur later de zakken weer uit de auto halen en neerleggen voor de achterdeur. Een mooi gezicht om dit zo van een afstandje te bekijken.

“De zak van Sinterklaas
Sinterklaas, Sinterklaas.
De zak van Sinterklaas,
o jongens, jongens, ’t is te dwaas.
Daar stopt hij, daar stopt hij,
daar stopt hij met veel zin,
de hele, de hele,
de hele wereld in…”

Om 16.00 uur waren we compleet en dronken we eerst wat, met lekkers er bij: Banketletter, kruidnoten, chocolade en marsepein. Hierna speelden we het dobbelspel met onze aparte dobbelsteen, waarop o.a. staat “Kies een cadeautje“, “Ruil een cadeautje” en “Schuif alle cadeautjes naar links“. Vooral deze laatste is heel hilarisch. Eerst schuiven we nog echt alle cadeautjes naar links, tot iemand zegt:”We kunnen ook gewoon de pakjes laten liggen en allemaal een plek naar rechts opschuiven”. Zo wissel je tijdens het spel heel vaak van plaats, heb je steeds andere cadeautjes voor je neus en vooral tijdens de laatste ronde, die op tijd gaat, is het heel grappig als je nét denkt:”Hé, ik zit nu bij leuke cadeautjes”, dat je dan tóch weer met z’n allen een plek moet opschuiven.

Bij de eerste ronde mocht je een cadeautje van de tafel pakken als je “Kies een cadeautje” had gerold. Zo werden alle cadeautjes verdeeld. Bij ronde 2, werd “Kies een cadeautje“, “Pak een cadeautje uit“, zodat je zag wát je weggaf of ruilde met een ander. Ronde 3 was het spannendst. De wekker werd op 10 minuten gezet. Als deze afging, waren de cadeautjes, die je voor je had liggen voor jou. Het was een vrolijke boel. Op het eind hadden we allemaal leuke cadeautjes en genoten we van de traditionele zelfgemaakte maaltijdsalade en tomatensoep. Als toetje namen we nog een stukje kruidnoot cheesecake, die Febe en Linda ’s middags hadden gemaakt.

En op 5 december? Toen heb ik nog heerlijk gesnoept van de restjes die over waren en ben ik ’s avonds gezellig met Linda naar het Filmhuis geweest.

“Dag Sinterklaasje, dag, dag.
Dag, dag, lieve Piet.

Dag, Sinterklaasje, dag, dag.
Luister naar ons afscheidslied”.

De teksten van de bovenstaande liedjes komen uit het boekje “Sinterklaasje kom maar binnen met je Piet”
(De sinterklaasliedjes van nu) van Paul Passchier en Thedo Keizer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.