Hoopvol jaar 21

Hoopvol jaar 21

In de lichtbak in mijn keuken staan al een heel jaar de woorden
“Hoopvol jaar 21”.

Vorig jaar december had ik de hoop dat het weekje weg naar Ibiza wél door zou gaan. Dat is gelukkig gelukt, na eerst nog een tweede verplaatsing, maar het werd drie keer scheepsrecht en in september konden we dan toch eindelijk naar ons geliefde eiland.

Vorig jaar december sloten de scholen ook heel plotseling, ik kan mij dat moment nog goed herinneren. Precies in de week van het gezellige Kerstdiner werd besloten om de scholen voorlopig te sluiten. Na de Kerstvakantie bleven de kinderen nog een aantal weken thuis en moesten we het online lesgeven verzorgen. Ik hoopte van harte dat dat niet te lang zou gaan duren.

Vorig jaar konden we vanaf december niet sporten in de sporthal en werden alle badminton activiteiten stilgelegd. Een paar maanden verder in het nieuwe jaar werd weer voorzichtig begonnen met twee spelers op een baan en werden we creatief in het verzinnen van aparte wedstrijdvormen. Maar ik hoopte dat ook dít niet al te lang zou duren en we weer gewoon zouden kunnen spelen.

Een jaar geleden kregen we het advies om thuis maximaal 3 gasten te ontvangen. Zodoende vierden we onze verjaardagen, Sinterklaas en Kerst op meerdere momenten met “de helft” van onze kinderen. Sinterklaas vierden we op twee adressen en hadden we online contact tijdens het spelen van Sinterklaas Bingo. Voor een keer leuk, maar ik hoopte wel dat het de laatste keer zou zijn.

En zo waren er eind vorig jaar nog veel meer maatregelen waarvan ik hoopte dat ze in 2021 niet meer nodig zouden zijn. De woorden van mijn lichtbak kan ik helaas laten staan, ik hoef alleen de 21 te veranderen in 22.
Want in 2022:
. hoop ik in juli naar Manchester te kunnen om de Leeuwinnen aan te moedigen
. hoop ik voor alle kinderen dat de scholen na de Kerstvakantie weer open gaan en open zullen blijven
. hoop ik dat er weer binnen gesport mag worden en toeschouwers de zaal in mogen
. hoop ik dat we zonder zelftesten met alle (klein)kinderen samen kunnen komen

Maar hoop ik bovenal dat we gezond blijven en kunnen blijven genieten van alle dingen die nog wél kunnen.

One Response »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.