Ibiza 2016; Dag 4 Eivissa

Ibiza 2016; Dag 4 Eivissa

Ibiza2016.38 Terwijl het in Nederland begin mei prachtig weer was, was het bij ons op Ibiza bewolkt met af en toe een paar tellen de zon. Gelukkig viel de temperatuur mee, rond 21 graden.

Op vrijdag 6 mei hebben we na het ontbijt eerst een paar uur op het dakterras gezeten. Met onze rug naar de wind was het goed uit te houden. Ik ging verder lezen in het indrukwekkende boek “Soldaat van Oranje”. Nadat we een stokbroodje hadden gegeten, gingen we om half 2 lopend naar Eivissa. Vanaf Figueretas is dit ongeveer 20 minuten.

Eivissa (Ibiza-stad) heeft een oud historisch centrum, Dalt Vila. Dalt Vila is een van de best bewaard gebleven en grootste vestigingen in het Middellands Zeegebied. Het best kun je de vesting beklimmen via de oude ophaalbrug, aan de kant van de haven. Begin je aan de andere kant, dan is het heel steil, de andere kant gaat meer geleidelijk omhoog. In de zomer is het erg warm om Dalt Vila te beklimmen, dan kun je dit beter vroeg in de avond doen. Helemaal boven in de Dalt Vila staat de kathedraal van Maria de las Nieves. In deze kathedraal hebben we weer kaarsjes aangestoken voor de lieve mensen waar we al afscheid van hebben moeten nemen. We genoten weer van de prachtige uitzichten over de haven, het oude havengebied en de stad.

Dit jaar was het heel gezellig in en rondom Dalt Vila, omdat hier van 5 t/m 8 mei het Fiesta Medieval plaatsvond. Dit festival wordt jaar jaarlijks georganiseerd sinds Ibiza in 1999 werd toegevoegd aan de lijst van UNESCO Werelderfgoed. In het filmpje dat ik heb gemaakt van onze vakantie kom je een paar sfeerbeelden tegen van dit festival.

Na de afdaling aten we een heerlijk yoghurt ijsje bij Laollao en liepen daarna via de haven naar ons appartement terug. Om 19.00 uur waren we thuis, waar we ons even gingen opfrissen en toen, door de regen, naar Home Loos liepen, om weer Tapas te eten. Het was hier weer erg druk, er was nog net een tafeltje voor twee aan de straatkant, onder de luifel. Een leuk plekje, zo konden we goed de parkeerkunsten (of niet) van de Spanjaarden observeren. We sloten de dag af met  een spelletje scrabble en een kopje koffie.

€ weetjes:
€ 17,75   Home Loos: 2 Tapas/stokbrood met aioli/water/rode wijn
€   0,75   flesje water in de supermarkt (ongekoeld)

De foto is gemaakt door Linda Kaiser Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.