Ibiza 2018; Dag 3 Hippymarkt

Ibiza 2018; Dag 3 Hippymarkt

Elke woensdag wordt in Es Canar, bij Punta Arabi, onder de pijnbomen een Hippymarkt georganiseerd. Dit jaar alweer voor de 45e keer. Op deze markt vind je veel creatievelingen, die hier een keer per week hun waar te koop aanbieden.

Linda en ik bezochten dit jaar voor de derde keer deze markt. We gingen met de bus naar Es Canar, waar het nog een klein kwartiertje lopen was naar Punta Arabi. Het was woensdag 25 juli erg warm en heel druk toen we richting de markt liepen, dus pet op, rustig aan lopen en tussendoor veel water drinken.

Op de markt werd het na 13.00 uur rustiger, zodat we alles bij “de tweede ronde” beter konden bekijken. We kochten leuke cadeautjes voor die en gene en ik kocht er een heerlijk zomerjurkje (mooi voor alle aanstaande hittegolven die voor komende jaren worden voorspeld) en een origineel gekleurd armbandje. Rond 15.30 uur liepen we weer terug naar de bushalte. Onderweg bleven we nog even kijken bij een prachtig uitzichtpunt, waar je ver over de Middellands Zee kon kijken en de mooie blauw tinten van de zee zag.

We werden aardig loom van het lopen (slenteren) en van de warmte. Daarom na thuiskomst lekker op bed gezeten, nadat we ons hadden afgespoeld onder de douche. Op het eind van de middag stond de zon pal op ons balkon, het was daarom te warm om hier te zitten. Maar in de studio, met de ventilator aan en de gordijnen bijna dicht, was het prima uit te houden. Om 20.00 uur gingen we in het straatje van ons appartement eten bij een India’s restaurant. We aten rijst met Tiki Masala, een heerlijk gerecht. Het werd langzaamaan donker en we zagen steeds meer mensen langslopen, fris gedoucht en leuk aangekleed, op zoek naar een eettentje.

Toen we klaar waren met eten, liepen we nog even over de mooie boulevard, met de vele eettentjes en de fontein met gekleurde lampjes. De volle maan scheen prachtig over het water en in het water dobberde bootjes met bovenin de mast een klein lampje. Het was een mooi einde van een leuke dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.