Ibiza 2018; Dag 8 Zonsondergang

Ibiza 2018; Dag 8 Zonsondergang

Wie naar Ibiza op vakantie gaat, moet echt de zonsondergang meemaken. Bij Cala Vadella is dit prachtig te zien, twee jaar geleden hebben we hier super foto’s gemaakt. Echter… deze plek is met de bus onbereikbaar.

Sant Antoni, ook gelegen aan de westkust, is wel prima te bereiken met het OV en ook hier is de zonsondergang prima te bewonderen. De plaats zelf is voor ons niet aantrekkelijk, er zijn veel luidruchtige jongeren en drukke café’s. Maar voor de zonsondergang komen we hier graag.

Maandag 29 juli namen we om 17.30 uur een rechtstreekse bus naar Sant Antoni, waar we eerst een patatje haalden bij de KFC. Daarna liepen we rustig aan de weg op naar boven, waar we langs het beroemde Café del Mar, naar het mooie pad liepen, vanwaar je goed de zonsondergang kunt zien. We gingen zitten op een van de bankjes, want het zou nog anderhalf uur duren voor de zon onder zou gaan. We genoten van de rust die er nog heerste, de boten met toeristen die waren gekomen om het schouwspel te bekijken en de chips die we ondertussen opaten.

Een klein uur voor de zon onder zou gaan, maakten we nog wat mooie foto’s van elkaar bij de rotsen naast het pad. Het was leuk, dat de zon heel mooi te zien was in de zonnebril glazen van Linda. Ik probeerde de foto zó te maken, dat de zon in beide glazen te zien was. Ondertussen kwam de zon steeds dichter bij de horizon en kleurde de lucht steeds meer oranje. Het was een prachtig gezicht. Inmiddels waren er honderden toeschouwers bij gekomen.

De zon ging lager en lager en stond uiteindelijk óp de horizon, waarna hij langzaam verdween. Toen ook de laatste streep zon verdween, toeterde een grote boot en werd er geklapt. Wat was het weer mooi om dit spektakel te zien. Elke zonsondergang is anders, maar déze was wel heel mooi, door de prachtige tinten van licht- tot diep oranje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.