Ibiza 2018; Dag 9 en 10 De laatste dagen

Ibiza 2018; Dag 9 en 10 De laatste dagen

Dinsdag 31 juli, onze laatste echte vakantiedag, sloten we af op ons favoriete stukje strand van Santa Eulària.

Rond 17.30 uur namen we de bus naar Eivissa, om onze vakantie gezellig af te sluiten. We kochten nog wat cadeautjes en hadden helemaal niet door dat het al 19.30 uur was. Het was dat Linda even op haar mobiel keek, voor ons gevoel was het veel vroeger. Omdat we het deze laatste avond niet te laat wilden maken, stopten we met winkelen en zochten we een restaurantje op. We kwamen uit bij een restaurantje waar we vorig jaar zo leuk hadden gegeten: La Solera, bij de haven. We namen weer een starter en een hoofdgerecht, die we samen deelden.

Daarna liepen we nog even langs de sieradenkraampjes, waar we een zelfde armbandje kochten. Dit hadden we een week geleden ook al gedaan, maar die armbandjes waren na een paar dagen al los gegaan bij de sluiting. Daarom nu maar een armbandje gekocht dat vastgeknoopt moest worden, zo weten we zeker dat het voorlopig goed blijft zitten.

In het voetgangersgebied bij de haven maakten we nog even foto’s bij het beeld van de beroemde foto van Toni Riera. Ook deze avond stond de bus weer voor ons klaar en kwamen we rond 23.00 uur aan in Santa Eulària, waar we onze koffers alvast inpakten. Voor de vakantie had ik voor twee euro een handweger gekocht om de koffers te wegen. Ideaal, want zo konden we alles zó rangschikken dat het gewicht precies klopte (10 kg voor de handbagage koffer en 20 kg voor de grote koffer). De volgende dag zagen we op het het vliegveld dat we het inderdaad keurig hadden gewogen. De twee koffers wogen samen precies 30 kg.

Na een voorspoedige reis met eerst de bus en daarna het vliegtuig, kwamen we woensdag 1 augustus om 18.00 uur aan op Schiphol. Daar stond Eus ons al op te wachten en gingen we gezellig even een hapje eten. Rond 21.00 uur kwamen we weer thuis, na een heerlijke, zonnige, rustige vakantie. Wie weet gaan we over twee jaar weer naar Ibiza, er zijn nog genoeg dingen die we willen ontdekken of nogmaals willen doen. “Ebusus” is in elk geval een appartement om te onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.