Ibiza; de Hippiemarkten

Ibiza; de Hippiemarkten

Ibiza 2013 119 Op Ibiza zijn vele hippiemarkten te vinden. De twee grootste markten zijn de PUNTA ARABI HippyMarket in Es Canar en LAS DALIAS in San Carlos. Hieronder meer informatie over beide markten.

PUNTA ARABI
Punta Arabi bestaat al sinds 1973. In dat jaar bood de eigenaar van het hotel “Punta Arabi” de hippies op het eiland aan om hun handgemaakte spulletjes er aan de man te brengen. Het begon allemaal met vijf kraampjes: Maggie die zoete lekkernijen verkocht, een vrouw uit Formentera die haar zelf gemaakte wollen truien verkocht met wol van haar eigen schapen, een man die jonge hondjes verkocht, kinderen die op de markt hun speelgoed probeerden te ruilen en tot slot iemand die sieraden had meegenomen uit India en ze op Ibiza aan de man bracht.
Er werd muziek gemaakt ter plaatse en er was altijd een hele ontspannen sfeer.

De markt is inmiddels uitgegroeid tot de grootste hippiemarkt op Ibiza en telt nu iedere woensdag meer dan 500 kramen. Maar de sfeer is nog precies zoals die in 1973 was, zeer gemoedelijk. Je kunt op de markt wat eten of drinken zoals verse fruitsappen, wijn en frisdranken, maar ook zijn er verschillende restaurants waar ze tapas of paella serveren. Punta Arabi is iedere woensdag open, van april tot oktober, tussen 10 uur ’s morgens en 18 uur ’s middags.

Vanuit Ibiza-stad en Santa Eularia rijden er bussen naar Es Canar.

LAS DALIAS
Toen er in de jaren ’60 veel kunstenaars, ontwerpers, hippies en artiesten naar Ibiza kwamen, werden er ook bijzondere dingen gemaakt door deze mensen. En nog steeds vind je op de markt spullen terug die aan deze tijden herinneren zoals tassen, kleding en sieraden. Vaak handgemaakt.

Las Dalias is iedere zaterdag tussen 1 mei en 31 oktober geopend voor het publiek en trekt vele duizenden bezoekers iedere week. De markt is ontstaan naast een in 1954 geopende bar met daaraan vast gebouwd een danszaal. Deze zaal werd door de lokale bevolking gebruikt voor bruiloften en partijen. Aan het einde van de jaren ’60, begin jaren ’70 spraken de hippies vaak af bij deze bar en ze namen dan de door hun gemaakte producten mee om te verkopen. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een enorme markt die bekendheid heeft verworven over de hele wereld. De eerste officiële markt vond plaats in 1985. Er waren toen vijf kramen. Tegenwoordig zijn het er meer dan 200  die worden opgesteld en op drukke dagen reizen 20.000 bezoekers af naar deze markt, waar het publiek welkom is van 10 uur ’s morgens tot 20 uur ’s avonds.

Op de markt kun je de gekste producten aantreffen, waarvan sommige de enige in hun soort zijn. Je ziet er onder andere muziekinstrumenten, tapijten, gedecoreerde tassen en kledingstukken in de typische Ibiza stijl, maar ook veel Indische en Thaise spulletjes worden er verkocht.

Op het terrein zijn meer dan voldoende mogelijkheden om wat te eten, een drankje te doen of om op je gemak naar live optredens van verschillende artiesten te luisteren.

Avondmarkt Las Dalias
In de zomermaand is er ook een avondmarkt, dan is de markt van juni tot september op maandag geopend van 19 uur tot 1 uur ’s nachts. In juli en augustus is de avondmarkt er ook  op de dinsdagavond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.