Ibiza; Es Vedra

Ibiza; Es Vedra

es-vedra Op de “Weloveibizafair” zagen we ze ook; bordjes waarop stond Es Vedra.
Wat is Es Vedra?

Es Vedra is een eiland en ligt ongeveer 2 km uit de westkust van Ibiza. Het eiland is een natuurreservaat en is onbewoond. Het bestaat voornamelijk uit kalksteen en door de zeer hoge concentratie van mineralen en metalen kent het eiland een dusdanig hoog magnetisch veld dat het de derde meest magnetische plek op de aarde is. Dit zorgt voor de verstoring van kompassen en sommige gevoelige personen worden ook door de magnetische velden beïnvloed.

De bevolking van Ibiza houdt verschillende mythes in stand over Es Vedra. De bekendste is dat Es Vedra één van de weinige overblijfselen is van Atlantis. Een andere mythe is dat het eiland als referentiepunt wordt gebruikt door UFO’s. Er zijn vele meldingen bekend van mensen die een UFO gezien hebben bij Es Vedra. De oude locals hebben een pact gesloten om niemand met de boot naar het eiland te brengen, de enige manier om er te komen.

De eerste naam van Ibiza was Es Vedra en daarna is de naam vele keren veranderd door al de verschillende volkeren die op het eiland in de Middellandse zee hebben gewoond.

Toen we in 2013 Ibiza bezochten en een excursie maakten naar Formentera, kwamen we met de Ferry langs Es Vedra. Het lijkt me leuk om de komende vakantie Es Vedra van dichterbij te bekijken, maar alleen met het OV zal dat lastig gaan. Wel gaat er een bus van Eivissa naar Cala Vadella. Eens kijken of we vanaf daar ook deze beroemde rotspartij kunnen zien en anders eens kijken of we fietsen kunnen huren om dichterbij te komen.

Ook worden er cruises aangeboden naar Es Vedra via internet, maar dit is zo te zien nog niet mogelijk zo vroeg in het seizoen. Misschien als we daar zijn, dat we dan wel iets tegenkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.