Ibiza; met de bus op pad.

Ibiza; met de bus op pad.

mapa-ibiza De vorige twee vakanties op Ibiza hebben we een aantal keer gebruik gemaakt van de bus. Heel handig en niet duur. Tijdens ons volgende bezoek willen we het eiland nog meer gaan verkennen met de bus.
Het is dan mei en minder weer om de hele dag te zonnen, leuk om daarom juist op pad te gaan. Deze blog gaat over het vervoer met de bus. Hierna zal ik “Ibiza” blogs schrijven over ideeën voor onze uitstapjes.

Vanaf de luchthaven.
Buitengekomen op de luchthaven staan de bussen, waarmee je je naar je accommodatie kan laten vervoeren. Bus lijn 10 gaat naar Ibiza Stad, waar we overstappen op bus 14 richting Playa d’en Bossa. De derde halte is Figueretes, waar ons appartement is. In de zomer rijden deze bussen tussen 06:30 en 23:30 elke 20 à 30 minuten.

Openbaar vervoer.
Het busvervoer op Ibiza is goed geregeld. De bussen zijn gemakkelijk herkenbaar door hun opmerkelijke Spaanse kleuren (rood/geel).Tussen de verschillende grote plaatsen rijden bussen, waarbij onderscheidt  wordt gemaakt tussen stopbussen, die bij iedere halte stoppen en interliners, die minder vaak stoppen. Kaartjes voor de bus koop je bij de chauffeur. Via de website www.ibizabus.com kan je de zomer- en winterdienstregeling bekijken. Als je op LINEAS klikt, zie je alle buslijnen mooi onder elkaar. Klik op de betreffende buslijn en je vindt er alle informatie. Als je op MAPAS klikt kun je de folder bekijken met alle buslijnen (zie bovenstaande foto) en andere handige kaarten. Ook bij de toeristenbureaus kun je terecht voor de dienstregelingen van de verschillende bussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.