Ibiza; Fiesta Medieval

Ibiza; Fiesta Medieval

ibiza 2014 125 Op Facebook volg ik de pagina van Idyllisch Ibiza. Regelmatig worden er leuke berichten geplaatst. Zo las ik vorige week over het Fiesta Medieval, dat precies plaatsvindt als we naar Ibiza gaan in mei. Leuk! Wat is het Fiesta Medieval?

OORSPRONG FESTIVAL
In 1999 werd Ibiza toegevoegd aan de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Als een van de oudste en best bewaard gebleven kustvestingen in Europa is Dalt Vila historisch gezien erg belangrijk voor het eiland. Reden genoeg voor een feestje natuurlijk! Om de keuze van UNESCO en de rijke geschiedenis van Ibiza te vieren, wordt daarom nu jaarlijks het Fiesta Medieval gehouden. Tijdens het festival kom je meer te weten over de lange geschiedenis van het eiland, terwijl je geniet van de enthousiaste en multiculturele sfeer van het hedendaagse Ibiza.

EEN MIDDELEEUWS TIJDPERK
Tijdens het jaarlijkse Fiesta Medieval waan je jezelf echt in de Middeleeuwen. De oude stad (Dalt Vila) van Eivissa lijkt zo uit een geschiedenisboek te komen. Er wordt door de organisatie ook zo hard mogelijk gewerkt om het Middeleeuwse thema zo echt mogelijk te maken. Tijdens een wandeling door de straten van Dalt Vila kom je vele inwoners verkleed als tovenaars, ridders, prinsessen, narren en zelfs draken tegen.

GEUREN EN SMAKEN
Bij de vele marktkramen die je tijdens het festival in de stad vindt kan je traditionele producten kopen, zoals zeep, lederwaren, specerijen en vruchten. Overal om je heen zijn er verder middeleeuwse ambachten te bewonderen. Zo zijn er handelaren in prachtige exotische vogels, goudsmeden, muzikanten, poppenspelers en jongleurs. Overal zijn kraampjes met (traditioneel) eten te vinden.

OPENLUCHTFESTIVAL
Gedurende de drie dagen van het festival is Eivissa één groot openluchttheater. De prachtige eeuwenoude stadsmuur, de stadspoorten en de kathedraal van Dalt Vila zijn het decor voor vele concerten, toneelstukken en riddergevechten. Maar vergeet vooral ook de straatacteurs niet! Op ieder moment kan je in een scene uit de middeleeuwen terechtkomen…

HET FESTIVAL BEZOEKEN
Het Fiesta Medieval is gedurende de drie dagen helemaal gratis en voor iedereen toegankelijk. Eivissa is voor het festival opgedeeld in verschillende zones. Iedere zone heeft een eigen programma. Zo zal je op de ene plaats riddergevechten kunnen bekijken, terwijl je op een andere plek een concert kunt bijwonen. Tussen de verschillende zones rijdt de hele dag door een gratis pendelbus.

FIESTA MEDIEVAL 2016
Fiesta Medieval zal in 2016 plaatsvinden van 5 t/m 8 mei.

Zie voor nog meer leuke tips: www.idyllischibiza.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.