Januari 2022

Januari 2022

Een rustige, eerste nieuwjaarsweek 🦋
Traditiegetrouw keek ik op 1 januari naar het Wiener Philharmoniker orkest, met dit jaar Daniel Barenboim als dirigent. Gelukkig mocht er dit jaar weer publiek in de Gouden Zaal.
Maandag 3 januari ging ik met het OV naar een oud-collega in Zoetermeer. Met oudste dochter speelde ik het spelletje “Rondje lopen” op het schaakbord, waarbij je slechts enkele stukken gebruikt. ’s Avonds ging ik weer op voor een bestuursvergadering van badminton, die we fysiek/online moesten doen.

Dinsdagavond 4 januari deed ik weer mee met het online snelschaaktoernooitje van de schaakclub. Niet mijn favoriete schaakonderdeel, maar wel heel leuk om toch contact te hebben met elkaar.
Donderdag 6 januari was het dan echt tijd om de kerstboom op te ruimen. Vind ik een bijzonder moment, het einde van de gezellige kerstperiode. De muziek van ABBA op de achtergrond maakte er toch een gezellig moment van.

De tweede week van januari 🦋
De week begon met een oppasdagje in Delft. Leuk om de tekenontwikkeling van kleinzoon te zien. Op school had hij zichzelf getekend “voor opa” en thuis was hij bezig met een regenboog Dino.
Zelf ben ik ook weer bezig geweest met tekenen. Voor grote schaakbroer heb ik een Zentangle getekend, met voor het bord een patroon dat ik vond in een boek. Ik heb het iets aangepast en toevallig werden het precies 64 velden.

Dinsdag 11 januari gewandeld met een aantal badminton vrienden. We liepen een flink rondje, door de omgeving waar ik ben opgegroeid, heel leuk. Vanaf station Mariahoeve, door Marlot en naar het Haagse Bos. Het was koud, maar we hadden geluk dat juist die dag de zon volop scheen.
Van de week heb ik de musical Chess, met prachtige muziek van Benny Andersson en Björn Ulvaes (van ABBA) op YouTube ontdekt. De musical is in 1984 gemaakt en is geïnspireerd op het WK van 1972 tussen Bobby Fisher en Boris Spassky. Leuk om steeds een stukje te kijken. Nu kijk ik de Amerikaanse versie, maar er is ook een Nederlandse.

In de derde week van januari was gelukkig iets meer mogelijk 🦋
Zo konden we dinsdagmorgen weer badmintonnen in de sporthal. De opkomst was, ondanks de maatregelen, heel goed. Het was fijn om weer met elkaar te spelen, te praten en te lachen.
Na een week grijs en grauw weer, kwam maandagmiddag eindelijk de zon weer even tevoorschijn. Ik ben die middag naar Duivenvoorde gefietst en heb er heerlijk gewandeld in het park en op een van de bankjes gezeten waar je uitkijkt over het aangrenzende weiland.

Afgelopen week “Het Duitse meisje” van Armando Lucas Correa uitgelezen. Een indrukwekkend boek, naar een waargebeurd verhaal over het lijnschip St. Louis, van de Hamburg-Amerikaan lijn, die op 13 mei 1939 vertrekt vanaf Hamburg naar Havana, Cuba.
Van de week de laatste bladzijden van mijn fotoalbum gemaakt, waarin ik van alles heb verzameld dat met mijn werk te maken had; mooie tekeningen van leerlingen, lieve kaarten van ouders, krantenknipsels, blogs die ik heb geschreven enz. enz. Het zijn zes mooie mappen bij elkaar met herinneringen aan 42 jaar voor de klas.

In de laatste week van januari was nog meer mogelijk 🦋
Zo kon ik na de street-art wandeling op vrijdag in Den Haag, na afloop weer eens wat drinken bij Deluca in de Passage. Dat voelde heel bijzonder na zo’n lange tijd.
De street-art wandeling, die ik deed met een aantal badminton vrienden was een groot succes. De start was achter het Centraal Station, waar ook kunstwerken te zien waren, en daarna liepen we naar de binnenstad, waar we in kleine straatjes, waar je anders nooit komt, prachtige kunstwerken tegenkwamen. De verschillende technieken vielen daar ook bij op, zo deed het patroon bij de poes mij denken aan een Zentangle patroon.

Dinsdagavond 25 januari werd het laatste online schaaktoernooitje gehouden, waar 14 leden aan mee deden. Gelukkig konden we de afgelopen weken op deze manier nog schaken met elkaar. Het was leuk en leerzaam om ook eens tegen goede schakers van de schaakclub een partij te spelen.
Zaterdag 29 januari gezellig Catan gespeeld en gegeten bij oudste dochter en schoonzoon in Hilversum. Catan, met de uitbreiding van steden en ridders, was weer erg leuk. We hebben gelijk een nieuwe datum geprikt voor een vervolg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.