Koningsdag 2016

Koningsdag 2016

_DSC0001 (1) De weersvooruitzichten waren dit jaar voor Koningsdag ronduit slecht, zoals te lezen is op bijgaande foto. Gelukkig viel het achteraf in Leidschendam heel erg mee, zoals ook al gisteravond op het journaal werd verteld. Het zou wel heel koud worden, voor de tijd van het jaar, maar “de scherpe randjes” zouden er af zijn.

Vandaag inderdaad maar een paar kleine regenbuitjes geteld, anders dus dan de zware regen- en hagelbuien van gisteren.

Wat hebben wij vandaag op Koningsdag gedaan? Na het ontbijt natuurlijk eerst de vlag en wimpel opgehangen, net als andere mensen in de straat. De kinderen van de overburen vonden het prachtig, al die vlaggen in de straat. Zij gingen -traditiegetrouw- oranje tompoucen halen met hun vader, wij gingen – traditiegetrouw- vrijmarkten in de gemeente langs.

Dit jaar gingen we eerst naar de Damsigtstraat, omdat we daar het door ons bestelde boek “Damsigt, een wijk apart” konden ophalen. Gelijk even doorgelopen naar het stukje Damsigtstraat waar we zoveel herinneringen hebben liggen. Leuk dat er nu een boek is verschenen over “ons” oude buurtje. Hierna reden we naar de Julianabaan in Voorburg, waar beduidend minder mensen zaten dan vorige jaren. Alleen onder de overdekte wandelpromenade zaten mensen met koopwaar. Druk met kijkers en kopers was het wel, dus hopelijk hebben de diehards die het vandaag aandurfden uren in de kou te zitten, wel goede zaken gedaan. Wij kochten een wit plantentafeltje, tóch nog een giraf, twee vrolijke schilderijen voor school, een kanten loper én een grote doos met ruim 30 fototoestellen voor Linda.

Na deze twee vrijmarkten vonden we het wel goed zo. Als het weer beter was geweest waren we vast nog even langs de Damlaan en de Venestraat gelopen, net als andere jaren, maar dit jaar vonden we het daar iets te koud voor. Thuis heb ik de fototoestellen uitgezocht en schoongemaakt en in de vitrinekast op Linda’s kamer gezet. Alle tennisprijzen die hier in stonden verhuizen voorlopig naar zolder.

Sinds de kinderen zélf  Koningsdag vieren, gaan wij op 27 april, naast het bezoeken van de vrijmarkten, ’s avonds lekker uit eten met z’n tweeën. Meestal bij Thai Fresh, maar die zijn gesloten op woensdag, dus dit jaar werd het Kreta op de Parkweg. We waren net op tijd om zeker te zijn van een tafel, het was al aardig druk om kwart over zes. Het zag er binnen heel gezellig uit; vlaggenlijnen, rood-wit-blauwe corsages en haarlinten bij de bediening en een grote vlag met de afbeelding van Willem-Alexander en Máxima. Kortom, een restaurant om te onthouden voor Koningsdag 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.