Lissabon 2016; Dag 1-deel 2

Lissabon 2016; Dag 1-deel 2

15774881_10205993291830237_7904604720881017028_o Na de bezichtiging van de kerk, bovenaan de heuvel, daalden we af richting de kathedraal (Sé Catedral), die je op veel foto’s van Lissabon ziet staan.

Onderweg zagen we huizen met prachtig tegelwerk en verwonderden we ons om de vele Tuc-tucs die door de straten scheurden. Tuc-tucs in vele soorten en maten, met en zonder toeristen. Het was een grappig gezicht.

De kathedraal werd halverwege de 12de eeuw gebouwd voor de eerste bisschop van de stad. Het is het oudste kerkgebouw van de stad en is verschillende keren herbouwd, nadat het bij diverse aardbevingen zwaar was beschadigd.

Nadat we de binnenkant hadden bekeken, werd het langzamerhand donker en liepen we richting benedenstad; naar de wijk Baixa. Hier waren de straten prachtig verlicht met duizenden lampjes. Grote paraplu’s, strikken, sneeuwballen, circuspaarden, elke straat had een ander thema. In een van de straatjes vonden we een restaurantje om wat te eten.

Op de menukaart stonden veel gerechten met “Codfish“. Om wélke vis het ging wisten we niet. Misschien de sardientjes, die je overal in de stad ziet afgebeeld? We vroegen het, en de ober wees een stenen beeld van een vis aan. Later begrepen we dat het om kabeljauw ging. Febe en Linda namen een maaltijdsalade, ik ging voor een gerecht met de Codfish.

Na deze lange dag waren we best moe, dus besloten we terug te gaan naar het hotel. Met de blauwe metrolijn gingen we weer naar het metrostation Jardim Zoologico, waar we in een supermarktje wat eten en drinken kochten voor de volgende ochtend. Inmiddels was op de hotelkamer ook het extra -derde- bed neergezet. Op de bank en de stoel met poefje konden we lekker even “met de benen omhoog” zitten en bijkomen van onze eerste -lange- dag in Lissabon.

De foto is gemaakt door Linda Kaiser Fotografie.

Bekijk het fotoalbum Lissabon 2016

One Response »

 1. Ha, deze keer geen eilandvakantie, maar Portugal.
  Nog nooit geweest, ook niet in Spanje trouwens.
  Je hebt een mooie (lange) kerstvakantie uitgekozen om te reizen.
  Nog iets van de Portugese muziek kunnen genieten?

  Leuke verhalen.
  Groeten

  Stout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.