Lissabon 2016; Dag 4

Lissabon 2016; Dag 4

Lissabon 74 De laatste dag van ons verblijf in Lissabon begonnen we weer rustig aan. Uiterlijk om 12 uur moesten we uit checken en om half 5 zou het pas tijd zijn, om richting het vliegveld te gaan.

Na het uitchecken konden we de koffers in het hotel in bewaring geven, zodat we nog even de stad in konden. Met de blauwe metrolijn gingen we twee haltes naar metrohalte S. Sebastiâo, waar we het grote, Spaanse winkelcentrum El Corte Inglés wilden bezoeken. Onder het winkelcentrum stapten we uit, liepen er wat rond, maar vonden het zó immens, dat we besloten tóch nog even naar de gezellige wijk Baixa te gaan. Maar voordat we dat deden, dronken en aten we eerst wat bij een Starbucks. Daarna “konden we er weer even tegen”.

We kwamen weer leuke winkeltjes tegen, waar we nog wat cadeautjes en souveniertjes kochten. De zon scheen nog steeds en ook de temperatuur was deze dag heel aangenaam. Nadat we een aantal typische Portugese gebakjes hadden gekocht (Pastel de Nata; van crème en bladerdeeg), gingen we heerlijk een uurtje zitten bij een van de fonteinen op het Rossioplein. Dit plein is een van de belangrijkste pleinen van de stad. Rond het plein staan nog de statige gebouwen van vóór de aardbeving in 1755. Helaas moesten we om 16.00 uur dan toch écht richting het hotel, om onze koffers op te halen.

We besloten om met de taxi naar het vliegveld te gaan. Deze stonden voor het hotel, makkelijker konden we het niet krijgen. Heerlijk, geen gesjouw met de koffers in de metro. Op het vliegveld genoten we nog een half uurtje van de laatste zonnestralen. Het was nog even spannend of we wel zouden kunnen vliegen in verband met de mist, maar dat gaf gelukkig geen problemen. We kwamen mooi op tijd aan op Schiphol, maakten nog een sprint, even voor 00.00 uur om de trein naar Leiden te halen, waar we om 00.15 uur aankwamen. Hier haalde Eus ons op met de auto.

Het waren vier hele gezellige dagen, we hebben veel gedaan en gezien en hadden enorm geluk met het zonnige weer.

Weetjes:
€ 1,-      Gebakje Pasta da Nata
€ 12,50 Taxi van vliegveld naar centrum

De foto is gemaakt door Linda Kaiser Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.