Teamuitje

Teamuitje

Teamuitje 2016 Zo, de eerste serie hectische schooldagen, op het eind van het jaar, zitten er op.

Donderdag 23 juni begonnen de drukke dagen met het afscheid nemen van twee collega’s. Eerst was er tussen de middag een lunch met een van hen, om half 4 was er een borrel met de andere collega. Gelukkig had ik de voorbereidingen voor mijn lessen al gedaan, zodat ik vrijdag wel goed aan de slag zou kunnen gaan met de groep. Het nakijkwerk sloeg ik maar een keertje over.

Vrijdag was het weer haasten na schooltijd. We sloten om half 4 de school en gingen met het team naar Scheveningen, waar we werden verwacht voor ons teamuitje. We waren al druk aan het raden geslagen, wat er dít jaar op het programma zou staan. Vorig jaar huurden we twee bootjes bij de Vlietlanden en deden we “een rondje Leiden”. Er werd geopperd dat we misschien zouden gaan Sumoworstelen. Degene die het uitje organiseerde zei zo overtuigend; “Ja”, dat we er al in gingen geloven. Stilletjes hoopte ik dat dit het niet zou zijn, ik zag mezelf toch niet zo gauw in zo’n Michelin pak rondhuppelen. Maar goed, toen we allemaal verzameld waren bij “SolBeach”, hoorden we dat we tapas zouden gaan maken en daarna op eten.

We kregen allemaal een recept, waarop de ingrediënten stonden en hoe je je gerecht moest bereiden. Ik ging roodbaars klaarmaken, gevuld met kruiden, op een groentebedje van winterwortel, prei en ui. Terwijl we bezig waren, liep er een kok rond, die ons hielp en aanwijzingen gaf. Zo hielp hij mij met het opensnijden van de vis en de ingewanden er uit halen. Leuk om een keer gezien te hebben, maar wat ik thuis nooit zou doen. Beh … Daarna spoelden we de binnenkant van de vis met water. Hierna vulde ik de vis met kruiden en sneed ik de groenten in stukjes, die ik op een ingevet stuk aluminiumfolie legde. De folie vouwde ik dicht en het hele pakketje werd op de BBQ gelegd naast de aardappels in folie. Ondertussen was iedereen zo’n beetje klaar met zijn gerecht. Alles werd op de BBQ warm of gaar gemaakt en ondertussen deden wij een drankje.

Toen de gerechten  gaar waren, werd alles door de kok op tafel neergelegd als “een schilderij” en konden we, na een foto te hebben genomen van het prachtige kunstwerk, opscheppen. Ook dit jaar hadden we bij het teamuitje geluk: we konden heerlijk buiten eten. Na het nagerecht, ijs met verschillende soorten fruit, gaven we de afscheidscadeautjes aan de collega’s die ons team gaan verlaten. Een van de collega’s gaat verhuizen naar Zeeland, de ander zal na haar bevalling directeur worden op een school in de buurt. Voor beiden hadden we allemaal persoonlijke kaartjes geschreven en verder werden ze verwend met leuke cadeautjes van school en het bestuur. Ook de mok met het logo van school mocht natuurlijk niet ontbreken. Om half 9 was het tijd om op te stappen. Ik dronk met een aantal collega’s nog koffie bij een strandtent verderop, waarna we na een lange dag, ook naar huis gingen.

Vanmiddag ben ik weer naar school geweest om de 25 rapporten te maken met mijn duo-collega. Alles werd weer besproken en ingevuld, maar helaas nog niet afgedrukt omdat de printer een storing gaf. Hopelijk kan de printer voor woensdag worden gemaakt, zodat we dan nog alles kunnen afdrukken en samenvoegen, want komende vrijdag moeten de rapporten mee naar huis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.