Van sms naar Whattsapp.

Van sms naar Whattsapp.

20160621_204450 En ja hoor, ook ik kan dan -eindelijk- met familieleden, collega’s en sportvrienden Whatsappen!

Na vijf jaar heb ik mijn mobiel, waarmee ik alleen smsjes verstuurde en heel af en toe belde omgeruild voor een up-to-date exemplaar, waarmee ik kan internetten, bellen, sms-en én Whatsappen!

Mijn oude mobiel, in 2011 gekocht voor ruim €100,- vond ik vooral heerlijk goedkoop. Eens in het half jaar waardeerde ik mijn tegoed op met een Prepaid kaart van €20,- en dat was dat. Via mijn tablet stuurde ik wel kattebelletjes via WordFeud of Facebook en via Facebook maakte ik groepen aan, maar ik had natuurlijk alleen maar bereik met gebruikers van Facebook.

So wie so loop ik vaak met zulk soort “nieuwigheid” achter. Ik hoef niet zo snel het nieuwste van het nieuwste te hebben, als het op de oude manier ook nog oké gaat. Zo kregen we begin het jaar 2000 “pas” onze eerste computer. Het was een krijgertje, van een kennis die er eentje over had, omdat hij al aan een vólgende computer toe was. Al gauw bleek dat deze computer niet zo snel was en daarom kochten we ook een nieuwe computer via het werk. Ik weet nog goed dat een collega zei: “Als je internet gaat gebruiken, gaat er een nieuwe wereld voor je open”. Inderdaad, inmiddels al vele computers en laptops verder heb ik heel veel leuke dingen gedaan “op het net”.

Met mijn fototoestel ging het precies hetzelfde. Toen ik nog foto’s maakte met mijn “gewone” compactcamera, was mijn zus al lang overgestapt op een digitale versie.
En nu dan mijn eerste smartphone. Samen met Linda op vakantie, zag ik hoe leuk het was om het thuisfront op de hoogte te houden van onze belevenissen met tekst, foto’s en emoticons. Daarnaast kon zij handig dingen opzoeken als we onderweg waren. Langzamerhand besloot ik dat het tijd werd om over te stappen. En nu is het dan zover. Heel leuk om uit te zoeken  wat er allemaal mogelijk is met mijn nieuwe aanwinst:)

3 Responses »

 1. Ha Iris,
  heel herkenbaar die afweging, “Waarom iets nieuws als je content bent met wat je al hebt”.
  Ikzelf heb 1 reden om (NOG) niet aan de smartphone te beginnen:
  In mij zit een grote zwakte en die heet “verslaving”.
  Diep in mij zegt een stem: “Beheers je eigen, ga de afwas doen”.

  Hoe dan ook: Veel plezier met je nieuwe speeltje.

  Stout

 2. Iris, wat een verhalen net alsof je bij mij aan de keukentafel zit.

  Over de aanschaf van jouw smartphone….. zoals jij zag dat Linda er alles mee kan doen zo verging het mij toen ik met Charlotte pas in Oslo was. Zij stuurde van alles over naar Jan en omgekeerd omdat hij natuurlijk al een I phone heeft! Dus ik ben buitenspel tenzij ik overstag ga om ook een smartphone te open. Voorlopig gaat mijn tijd naast tennis, koken, oppassen vooral naar mijn ruin. Sinds een jaar heb ik er sen tuinkamer bij. Ik stuur je een foto

  Succes met jouw plannen en misschien nog op tijd jullie een fijne vakantie te wensen. Hartelijke groet, Tine

 3. ik ben via stamboomonderzoek op je sites terecht gekomen via de familienaam de Vreeze zoals mijn moeder heette. In een van de brieven las ik als geboortedatum van je grootvader 27-11-1892, dit moet echter zijn 1891 zoals uit het geboortearchief van Zevenaar blijkt.
  Sorry het is niet mijn bedoeling me ergens mee te bemoeien, maar kon het niet laten deze informatie door te geven.
  jan witsenboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.